siapa pemandu gundam ni?

My photo
assalamualaikum pembuka bicara...walaupun tak de sesi bicara yang ada...ahmad faris bin ahmad termiji nama diberi..dilahirkan kedunia yang indah ini pada 9 september 1992 bersamaan 12 rabiulawal....hijrah(aku pun tak ingat)..sedang menuntut ilmu kejururawatan...hobi yang paling aku gemari..hobi yang banyak menghabiskan duit..mengumpul koleksi robot atau pun model kit gundam...cita-cita sebenar aku..hendak menjadi seorang 'technician' yang terkemuka..tapi disebabkan latar belakang keluarga aku yang menceburi bidang perubatan (ayah aku)dan aku terjebak dalam bidang sains kesihatan ni...dan orang selalu cakap aku ni seorang yang cukup kasar..pandai-pandai koranglah nak menilai aku..

Tuesday, April 19, 2011

imaginasi aku?

imaginasi?semua orang ade,termasuk aku.aku mungkin tak macam orang lain,mesti orang fikir aku blur,sebab boleh tgk setiap entri yang aku buat semua benda yang sama,tapi sebenarnye tak~aku suka panjat gunung!aik?ape kene mengena panjat gunung dengan imaginasi,tak de kene mengena pun!ye la imaginasi manusia bukannye semuanye sama,mungkin ade yang hampir sma,tapi ade sikit beza,kalau aku,aku suka campur adukkan,macam rojakla!aku kalau tgk anime,aku tak suka tgk cerita tu macam satu genre/macam tak de lawak langsung..pendapat aku.contohnye macam anime 'GUNDAM',cerita dia nak duk perang2 je,penat aku tgk,tak de bende yang gembira langsung,jadi masa tu aku buat keputusan,aku tukar kepada genre ni,yang banyak komedi,romantik,sains-fiksyen,magik~walaupun pada mulanya aku tak suka,dan sekarang,aku yang terlebih2..ahahahaha,tgk je la gambar ni,gabungan watak dalam anime 'Bishojou Senshi Sailormoon' dan 'Kidou Senshi Gundam'

1.Crisis Sailor Moon x XXXG-01W Wing Gundam


pergh,gabungan yang cun,dari segi warna,reka bentuk dan faktor lain,teknik/senjata yang pelbagai~tapi perangai berbeza..adoi..kalau wing dia akan gunakan 'twin buster rifle',kalau sailormoon aku tak ingat,banyak sangat teknik,tapi kalau dalam bentu crisis ni,yang aku tau,dia akan buat tongkat dia tu sebagai pedang

2.Super Sailor Mercury x ZGMF-X42S Destiny Gundam


destiny gundam,gundam kegemaran aku dan juga ami mizuno/sailor mercury,diorang ni aku anggap pasangan yang tak sesuai,sorang pentingkan diri,sorang lagi sebaliknye,tapi buklan tu aku nak ketengahkan,yang aku nak ketengahkan ialah,teknik diorang lebih kepada mengelirukan musuh,kalau destiny gundam,kepaknya akan keluarkan 'wing of light' iaitu,1 keupayaan yang boleh buat destiny gundam menjadi laju dari biasa dan gabungan 'palma ficiona(tapak tangan) dan arondight(pedang panjang)',cukup senang untuk musnahkankan musuh,kalau sailor mercury,'bubble spray/freezing,shining aqua illusion,aqua rapshody'walaupun tak la kuat mana,tapi cukup untuk mengellirukan musuh,dan meyerang dengan senang

3.Super Sailor Mars x GF-13 017NJII Burning Gundam


kalau diorang ni,kalau bawak jumpa mesti boleh jadi perang dunia yang ketiga la,yang sorang mulut laser,sorang lagi nak mengamuk je tau,ok gak tu~kenapa aku jadikan diorang ni pasangan,diorang ni dari elemen yang sama,semua teknik diorang berasaskan api,tu la aku cakap diorang kurang sesuai,tapi boleh la,kalau burning gundam,teknik yang biasa digunakan,'erupting burning finger,burning slash,sekiha tenkyoken burning finger,beam sword',kalau sailor mars,'fire soul/bird,burning mandala,flame sniper'semuanya api~adoi,kalau fesyen diorang ni,sorang nak menggaya je,sorang lagi,selekeh,tapi aku suka,fesyen rockers 80''an!

4.Super Sailor Jupiter x MBF-P03R Astray Gundam Blue Frame Second Revise


kalau yang ni,ikut warna memang sah2 paling tak kena,tapi kenapa aku jadikan si astray ni sebagai pasangan untuk ju[iter?mesti la ade sebab~kali pertama sailor jupiter kuar dalam sailormoon musim pertama,dia selamba mak nenek tiri dia je,tanpa ade kebolehan sailor senshi,dia boleh belasah musuh dengan selamba,bagi aku,dia sailor paling kuat,ape kene mengene ngan si astray ni,si astray ni,bdan je kecik,tapi senjata berat2,contohnye korang boleh tengok pedang yang dia pegang,sebenarnye pedang tu adelah sebahagian dari pedang besar kat belakang dia,pergh,memang berat(kalau wujud betul2!)~pergerakan diorang ni yang laju,menjadi faktor aku jodohkan diorang~muahahaaha!lawak2!

5.Super Sailor Venus x GN-001 Exia Gundam


ahah,pasangan yang sama cantik,sama cun,bagai pinang dibelah dengan belender!kene la,minako yang comel dan setsuna (pemandu exia) yang hensem,sebenarnya aku terdesak tak tau nak pilih gundam ape yang sesuai dengan dewi cinta,venus ni (dalam lagenda yunani,kalau tak silap aku),ok la,aku nak terangkan persamaan yang ade pade diorang ni,sebenarnya takde pun~dari segi reka bentuk exia,kemas,hensem,lengkap dengan senjata untuk lawan musuh pada jarak dekat dan jauh,contohnye GN beam rifle,GN sword,GN twin blade/short/long,dan exia juga dilengkapi dengan GN drive yang membolehkan ia menjadi bentuk Trans-AM,kalau si venus ni,cresent beam/shower,venus-love me chain,beuty lovely shock,senjata/teknik2 diorang ni membuatkan diorang ni ade persamaan~

adoi,penat aku merepek2 ni,nanti aku sambung dengan sailor senshi dan gundam yang lain.aku nak tutup,langsir,pintu,tingkap dan kuali~ok bosan la pembaca nanti,assalamualaikum!












Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 comment:

  1. Waa, tak sangka lelaki pun tau jugak psl sailormoon hehehe

    ReplyDelete