siapa pemandu gundam ni?

My photo
assalamualaikum pembuka bicara...walaupun tak de sesi bicara yang ada...ahmad faris bin ahmad termiji nama diberi..dilahirkan kedunia yang indah ini pada 9 september 1992 bersamaan 12 rabiulawal....hijrah(aku pun tak ingat)..sedang menuntut ilmu kejururawatan...hobi yang paling aku gemari..hobi yang banyak menghabiskan duit..mengumpul koleksi robot atau pun model kit gundam...cita-cita sebenar aku..hendak menjadi seorang 'technician' yang terkemuka..tapi disebabkan latar belakang keluarga aku yang menceburi bidang perubatan (ayah aku)dan aku terjebak dalam bidang sains kesihatan ni...dan orang selalu cakap aku ni seorang yang cukup kasar..pandai-pandai koranglah nak menilai aku..

Monday, February 28, 2011

nak promosi faceblog~

Post

about

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Sunday, February 27, 2011

Takdir,Burung Helang,Raja?ape aku merepek ni?

assalamulaikum!dah 9 hari aku tak update!rase cam nak muntah je..bukan ape...projek banyak la,bukan tu je..ade gak dalam minggu ni aku kemalangan kat LDP..teruk gak la..sabar je la..adoi..tak pe la..tunggu jap?ape kaitan entri aku ngan ape yang aku nak kongsi ni?sama2 la kita renung2kan..

1.TAKDIR

takdir dalam B.I destiny kan??kalau aku betul la..
yang ni destiny gundam~

bila dah siap pasang

jom sapa nak lawan ngan aku?

aku belah kau!ngan pedang gergasi ni!

meh sini!aku nak tembak kau!

aiseymen..terkantoi awek kat belakang~adoi

2.BURUNG HELANG??sebab ape?name dia la..

helang?kalau korang persan..nampak tak perkataan 'FALCON'..tu adelah sejenis
burubg helang..ala..keturunan la tu

bahagian depan dia~cam ne?

2.RAJA?ape daa

ni adelah versi naik taraf dash-1 emepror..ia di gelar dash-01
super emperor..tu pasal raja..

emperor,super emperor,great emeperor,geo-emperor,liberty emperor..
aku nak kumpul semua siri emperor!

tu jela yang aku nak kongsi dalam entri ni..ehh..ade lagi tambahan....jap ekk!

emperor aku dah siap sedia untuk bakar line!

adik sapa la ni..aku punye tu!

ni sekor lagi!eh..korang ni tak tau beli sendiri ke?

kotak2

kereta sewa?

sekarang baru aku nak tutup tingkap,langsir,pintu dan tong sampah blog ni..dah la aku kemalangan ari tu..sakit lagi ni..tapi update blog ngan pasang model punya pasal..semua tu aku ketepikan..pi la mampos..tak pe granulation tissue aku power..diorang boleh tolong sembuhkan luka aku ngan cepat..dan terima kasih kepada leukocytes yang telah makan semua bakteria gila dengan menggunakan proses phagocytosis?ape aku merepek ni?okok..assalamualaikum!nyann...

















Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Friday, February 18, 2011

Gelombang 'Saber'

..segala yang anda lihat adalah bersih disisi undang-undang..bzzzt....iklan dari robot penyapu kat umah aku.eh?assalamualaikum w.b.t.!seminggu aku tak usik blog ni dan tak ber-blog walking kat blog orang..kalau bukak hari2 pun dapat ape kan?ni ade sikit update lagi berkenaan dengan...?HOBI aku la..hobi baru..17.2.2011,selepas kelas...ape lagi,terus sambar la bende ni,tapi aku tak tunjuk tutorial tau!malas lagipun bateri aku nak habis ni..tak pe la ek??ok..mulakan sekarang!

muhaha..rembat lagi,tapi yang ni kembar~

cam biasa,ini bahagian yang belum dipasang

dah siap pasang,gambar ni 12 jam lepas

erk...macam teringatkan sesuatu yang pelik

dah siap..gambar ni 5 jam yang lepas

pun sama,terfikir sesuatu yang pelik

camner?awek mana yang cun?awek..?

hahaha..dash-1 emperor pun nak photoshoot gak!

auuu...

erkk..kenyang...?

kotak pun dah meninggi,ape boleh buat....

nmpaknye setakat sini jela aku nak kongsi gambar2 ni,lepas ni mungkin kena tunggu 2 minggu lagi kot?tak pe la,sabar je la..ok,aku nak tutup langsir dah ni,bergembira la dengan gambar2 yang ada..assalamualaikum!nyannnn~











Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Friday, February 11, 2011

antara gundam dan awek?

assalamualaikum w.b.t..ari ni aku nak buat satu entri yang dimana dari dulu aku nak buat tapi tak berbuat..tajuk dia kat atas la..ape bnde ni?ape kene mengene ngan aku?mesti la ade..kalau tak buat ape aku nak buat entri ni kan?okok..selalu aku asyik cerita pasal hobi aku,sekarang ni aku nak selitkan sikit..malas aku nak cakap (tulis) lagi..ok!mula!nyan!ape yang aku tulis ni semua pendapat aku sahaja~



cerita pertama~masa ni aku tingkatan 5,aku mmg suke gile kat budak ni..dari tingkatan 1 lagi,nama dia..N.......!dia mmg kawaiii (comel) gile!sape yg tgk mesti cair,kalau cakap tak cair mmg hipokrit la!ade 1 hari ni,satu hari yg dimana aku baru habis jawab sains percubaan SPM,tapi dia kelas lain,aku datang kat kelas dia,bila time aku sampai je,kawan baik aku Izz plak ade kat situ..aku cakap,kacau line la..tapi nak buat cam ne,dah awek dia ade kat situ...tak pe la..last2 aku kuat kan semangat gak...sampai2 je..sebenarnye tujuan aku nak 'confess'kat dia..tapi ade org la plak,tak pe selamba sudah!aku cakap la,"aaa..sebenarnye N....aku suka kat ko!(mak oi!kasar dan straight to the point') tapi aku tak nak la couple ngan ko!dia cakap..OK..dan lepas tu aku ckp ngan dia..aku nak ajak ko teman aku pi beli gundam?boleh?dia cakap..gundam?lebih baik awak beli baju je..dan dia terus bla dari situ..smbil marah2..aku terfikir ape salah aku?smpai sekarang aku terfikir ape salah aku..dan sekarang ni secara kebetulan,dia 1 U ngan aku~adoi

watak anime perempuan ni mmg terkenal ngan sombong dia..yg aku nk tackle
ni mmg cam ni la..tapi boleh la aku chit-chat ngan dia...


cerita kedua~mase ni aku dah sambung belaja..(sekarang la),mmg mase ni dalam mod yang amat terluka la..sakit hati aku!!!aku cam nak maki2 je..tapi tak pe aku cakap sabar je la..aku bukak la FB (facebook),tengok2 ade 1 mesej,rupa2nya dari kawan lama aku,aku pelik la..tiba2 dia ajak aku keluar?perempuan ajak laki keluar?bagi aku mmg pelik la...aku fikir,bile pulak dia ni ade kat puchong ni,rupa2nye cuti sem..patutla,lepas tu aku meng-iya je la..OKOK..aku tanya la..teman aku pi beli gundam sekali boleh?lama gak aku tunggu dia balas..tiba2..BOLEH!aku cakap err..ok..biasala,lama tak jumpa kan,bila aku fetch up dia kat umah dia..perghh,aku cakap mmg 100000x lebih kawaii dari sebelum ni..walaupun dia ajak kakak dia sekali ikut,aku ok je..tapi keesokannya,dia dah nak balik ke tempat dia blajar,sebenarnya..masa aku tingkatan 5 aku mmg dah suka,tapi aku biarkan je la....smpai sekarang aku nak cakap,tapi aku tak berani..adoi..tapi kalau aku cakap sekali pun,aku rase mmg tak pickup punye~jadi biar je la
  
watak anime perempuan ni mmg terkenal dengan kelembapan dia..tapi
yang ni bukan otak yg lembap..tapi mungkin perasaan yg lembap (agaknya)


mesti korang bosan ngan entri kali ni..aku sebenarnya bukan nak sangat berawek2 ni..secara serius!aku tgk gak,otak dia (paling penting),hati dia,perangai dia dan yang ni mane2 laki mesti jangan cuba2 nak hipokrit!RUPA dia..dan smpai sekarang aku takkan ade awek..sebab aku ni macam 'observer'..bukan nak cakap semuanya buruk,cuma segelintir je..pandai2 memilih sudah..tapi kalau tak dapat tak pe,jangan mengaku kalah..cehh,OKOK..aku nk gerak dah ni..assalamualaikum!nyannn!




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Monday, February 7, 2011

main panas enjin kat tamiya underground,1 utama

assalamualaikum kepada pembaca dan pengunjung,skang ni petang asyik hujan kan?memang la..musim hujan..rasanya monsun timur laut ni..tak pe la..disebabkan hujan yg menjadi-jadi,lalu aku pun demam..tapi main bnde ni tak demam pulak??pelik..secara saintifik memang aku demam,balik umah je hujan,hari2!naik motor..kau rasekan la..takpe2!aku dah ok ni..sebab tu aku buat entri ni..baru2 ni aku pi 1 utama,beli tamiya mini 4wd siap dengan 'enjin sparepart' nak 100 ringgit gak habis duit aku..siap pasang..cube mini 4wd aku atas trek..akhirnya melayang..sebab laju sangat..sikit gmbr je la..


beli lagi?ye..aku beli lagi...

alatan yang aku gune nk pasang dan merwarna.

gunting..jangan tak gunting

dah warna sikit

banyak step yang aku tak tunjuk...malas la aku nak tunjuk

belakang dia dah macam absorber kereta betul

pandangan tepi

ade rezeki lepas ni..dash-4,dash-5..lepas tu lengkap koleksi dash aku

posing..cehh,..

belagak la tu..korang tgk lepas ni jadi ape

basah terus!!lepas tu demam..muhahhaa

tu je la yang aku dapat kongsi setakat ni..masa aku tulis ni..aku mengaku,kurang sihat lagi..tapi aku tahan je..kepada pembaca dan pengunjung,jangan la main hujan dimusim hujan ni..jaga la diri baik2 supaya tak demam cam aku..demam ape la aku ni..aku rasa bukan demam hujan?demam lain kot..hehee..assalamualaikum!yay!nyannn!














Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Tuesday, February 1, 2011

aku..gundam dan kucing?

assalamualaikum..kepada pembaca dan pengunjung..sebelum mula..aku nak minta maaf banyak2 ada yang ajak datang blog korang..tapi aku tak datang..sibuk la..sibuk ngan kelas lagi..assignment lagi..gundam lagi..jadi tak da masa aku nak lawat blo gkorang..maaf banyak2..okok...tanpa membuang masa aku nak kongsi apa yang aku janjikan dalam entri yang lepas..cara memasang dam mewarna freedom gundam ni..okok..kalau siapa minat nak belajar boleh la tengok gambar yang disediakan kan ini..yay!!nyannn!!!


mula2 kosong..lepas tu warna sikit..dan siap perisai dia

kepala pulak..

tanduk pulak

badan dengan pinggang

kakitangan?

senapang patah terpatah?la pulak..mana ada patah..

bazooka,kepak dan akhirnya siap..belum pasang je lagi


kenapa mesti chef sura??

sebab kenapa?aku pun takda jawapan saintifik..HIYAAHHHH!!!

aku sendiri pun tengah cari jawapan untuk benda yang tak masuk akal ni!

ore no kono tega makka ni moeru!shoriyo tsukameto todoroki sakebbu!
this hand of mine is burning red!is loud roar tell me to grasp victory!
tu la sebabnya..semangat yang melampau..adoii
macam mana,ok?paham ke?kalau tak paham komen kat situ aku jawab..apa2 pun ini yang paling penat aku melayan gundam ni..bersungguh2 aku buatnya!!!okok!!assalamualaikum!!nyann..gomen-ne~
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook