siapa pemandu gundam ni?

My photo
assalamualaikum pembuka bicara...walaupun tak de sesi bicara yang ada...ahmad faris bin ahmad termiji nama diberi..dilahirkan kedunia yang indah ini pada 9 september 1992 bersamaan 12 rabiulawal....hijrah(aku pun tak ingat)..sedang menuntut ilmu kejururawatan...hobi yang paling aku gemari..hobi yang banyak menghabiskan duit..mengumpul koleksi robot atau pun model kit gundam...cita-cita sebenar aku..hendak menjadi seorang 'technician' yang terkemuka..tapi disebabkan latar belakang keluarga aku yang menceburi bidang perubatan (ayah aku)dan aku terjebak dalam bidang sains kesihatan ni...dan orang selalu cakap aku ni seorang yang cukup kasar..pandai-pandai koranglah nak menilai aku..

Monday, January 24, 2011

ape kenangan korang paling best dan membuat korang terkejut?tapi sebelum tu..

assalamualaikum w.b.t kepada semua tomodachi2 faris-neko-mio..dah makan??dah mandi??yang penting...siapa ade kelas jangan ponteng2 ek...ni ade sikit benda2 asas yang aku nak kongsi..sebagai budak2 perubatan natang2 cam ni memang kena hafal...kalau tak hafal macam mana nak tau ape masalah dia kan??enjoy je la ape yang faris-neko-mio nak kongsi ni..ilmu ni..nyannn~kalau salah tolong betulkan..biasalah..nukan semua orang pandai~nyaaann

1.Hypoxia-satu keadaan yang mana pesakit kurang oksigen

2.Hyperventilation-senang cerita..tarik nafas dalam2..tu lah dia

3.Hypoventilation-satu keadaan yang dimana seseorang itu alveolar ventilation (isipadu gas dari alveoli keluar dari badan setiap minit) yang mana boleh menjurus kepada hypoxia

4.Hypoxemia-sel darah merah yang bawak oksigen kekurangan oksigen

5.Cyanosis-satu keadaan yang dimana kulit pesakit akan menjadi kebiru-biruan sebab kurang oksigen

cukup la tu ek..nanti kalau ada masa lagi aku kongsi2 lagi..harap korang semua boleh faham..ok!nyann..berbalik kepada topik asal...

ape kenangan korang paling best dan membuat korang terkejut?aku banyak...aku tunjuk dalam gambar ni je la..ni berlaku masa aku tingkatan 5...aku sedang duduk diam melayari internet dan aku pun terbukak blog kawan baik aku..perempuan la...aku baca semua entri yang ada..tiba-tiba aku nampak satu bende yang pelik....yang dimana orang perempuan takkan minat kat benda-benda macam ni...
















aku pun terkejut laa..biar betul...lepas tu dalam 2 hari gak aku demam..mak aku tanya..along?apsal demam tiba-tiba ni..aku dengan tak malunya menjawab..mama tadi along nampak ada perempuan minat gundam..lepas tu mak aku terus pelik..ape kene-mengene gundam ngan demam?

keesokan harinya..aku pi kelas lepas aku demam..kawan aku ni pun tanye...faris?apsal tak datang semalam..junior awak semua dah mengamuk sebab awak tak latih diorang semalam..lepas tu aku tanya..mai (nama singkatan) betul ka ape yang aku nampak kat blog ko tu??kawan aku jawab..kenapa??aku balas balik..aku nampak gundam....(perbualan berhenti seketika)...tiba2..nah macam ni ke???kawan aku menyergah aku..halamak betul lah..dah la kali pertama aku tengok perempuan minat gundam..lepas tu yang ade kat dia tu gundam yang aku cari-cari selama ni (pada ketika tu)...

macam mana..xbestkan???aku ingat2 balik...kenangan aku ngan budak perempuan tak banyak...apa2 pun..aku nak ucapkan semoga berjaya kat kawan aku tu..sekarang dia berada di UITM P.Pinang..harap ko boleh teman aku beli gundam lepas ni..ok..assalamualaikum!!nyannn~^>_>^~

orang dating kat taman bunga..aku dating kat kedai gundam..kuang2..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

7 comments:

  1. aik ? pelik sangat da ke kalau perempuan suke gundam ? eh eh..

    ReplyDelete
  2. @Nadhirah-chan~bagus2 pasang model gundam ni..boleh meningkatkan daya ketajaman otak sebenarnya..tapi duit melayang dengan gembiranya..

    ReplyDelete
  3. sumpah aku tak tau pe 2 gundam... truk giler aku...

    ReplyDelete
  4. @pendekarpetai~yang kotak besar saya pegang tu la gundam..kira cam overhaul kereta la..pasang2

    ReplyDelete